قال علي عليه‌السلام : إِنَّهُ لَيْسَ لِأَنْفُسِكُمْ ثَمَنٌ إِلَّا الْجَنَّةَ فَلَا تَبِيعُوهَا إِلَّا بِهَا؛ امير مومنان عليه‌السلام مي‌فرمايند: همانا براي شما بهايي جز بهشت نيست، پس به کمتر از آن نفروشيد. (نهج‌البلاغه، حکمت456)

مقدمه

بصيرت، از مفاهيم و واژگان پراهميت در طول تاريخ اسلام و نيز دورة معاصر بوده و هست. در فرهنگ اسلامي، از جمله در قرآن کريم و فرمايش‌هاي پيامبر صلی الله علیه و آله، اميرالمؤمنين علیهم السلام و ديگر معصومان بر آن تأکيد ويژه‌اي شده است.

پس از انقلاب اسلامي ايران، امام خمينيرحمه الله و نيز مقام معظم رهبري، بارها، اهميت آن را به عموم گوشزد كرده‌اند.

ازآنجاكه مقام معظم رهبری، به‌ويژه، در سخنرانی‌ها و بيانات خود بعد از شكل‌گيري فتنه‌هاي بزرگ و كوچك، بارها بر اين مسئله تأكيد فرموده‌اند و دربارة بي‌بصيرتي در ميان عوام و خواص هشدار داده‌اند، و نيز ازآنجاکه ايشان منشأ بسياري از اشتباهات، خطاها، لغزش‌ها و مفاسد را بي‌بصيرتي مي‌دانند، براي مصون ماندن نظام جمهوري اسلامي از اين آفات و آسيب‌ها بايد به اين بحث از زواياي مختلف توجه شود. درك درست مفهوم و ماهيت، ضرورت و اهميت، راهكارهاي كسب و ارتقاي بصيرت در جامعه، موانع كسب بصيرت و ملاك سنجش آن مي‌تواند دراين‌زمينه راه‌گشا باشد.

آدرس: قم - بلوار محمدامين(ص) - بلوار جمهوری اسلامی - مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی(ره) پست الكترونيك: info@mesbahyazdi.org